Τ. Μπιρμπίλη: «Δεν Τίθεται Θέμα Μορατόριουμ στις Εξορύξεις Πετρελαίου στη Μεσόγειο»

Τ. Μπιρμπίλη: «Δεν Τίθεται Θέμα Μορατόριουμ στις Εξορύξεις Πετρελαίου στη Μεσόγειο»
energia.gr
Παρ, 1 Οκτωβρίου 2010 - 16:12
H Yπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη διαβεβαίωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος της κυπριακής Βουλής ότι δεν τίθεται και δεν θα μπορούσε να τεθεί θέμα επιβολής μορατόριουμ στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Σε απάντησή της σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με τους Πράσινους της Ευρώπης, είχε στόχο τη βελτίωση της κοινοτικής νομοθεσίας στο συγκεκριμένο θέμα, τη χάραξη κοινής πολιτικής και την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στην αντιμετώπιση ατυχημάτων
H Yπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη διαβεβαίωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος της κυπριακής Βουλής ότι δεν τίθεται και δεν θα μπορούσε να τεθεί θέμα επιβολής μορατόριουμ στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Σε απάντησή της σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με τους Πράσινους της Ευρώπης, είχε στόχο τη βελτίωση της κοινοτικής νομοθεσίας στο συγκεκριμένο θέμα, τη χάραξη κοινής πολιτικής και την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στην αντιμετώπιση ατυχημάτων.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, η κ. Μπιρμπίλη εξέφρασε την απαισιοδοξία της για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Μεξικού, επισημαίνοντας ότι η αποτυχία της έχει δρομολογηθεί από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

«Στόχος είναι η καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχία της επόμενης Συνόδου που θα γίνει στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Περιβάλλοντος.

Τέλος, η κ. Μπιρμπίλη ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία με συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν.