Η πρόσφατη προσφορά μετοχών της Petrobras, η μεγαλύτερη στα παγκόσμια χρονικά μέχρι σήμερα, απέφερε στην εταιρεία 67 δις δολάρια. Η παραπάνω επίδοση (ίση σχεδόν με τον ετήσιο προϋπολογισμό του Ιράκ) δεν αποτελεί μόνο ισχυρό ατού για την διάδοχο του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, την πρώην πρόεδρο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία συγκέντρωσε το 46,6% των ψήφων στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας
Η πρόσφατη προσφορά μετοχών της Petrobras, η μεγαλύτερη στα παγκόσμια χρονικά μέχρι σήμερα, απέφερε στην εταιρεία 67 δις δολάρια. Η παραπάνω επίδοση (ίση σχεδόν με τον ετήσιο προϋπολογισμό του Ιράκ) δεν αποτελεί μόνο ισχυρό ατού για την διάδοχο του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, την πρώην πρόεδρο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία συγκέντρωσε το 46,6% των ψήφων στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας. 

Ακόμη περισσότερο, αναδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη ισχύ της χώρας στην παγκόσμια οικονομία. Η αυξανόμενη δραστηριοποίηση της χώρας στην διεθνή σκηνή φαίνεται κι από το γεγονός ότι η BNDES, η Τράπεζα Αναπτύξεως της Βραζιλίας, με ισολογισμό μεγαλύτερο εκείνου της Παγκόσμιας Τράπεζας επέλεξε το Λονδίνο για να ιδρύσει το πρώτο διεθνές γραφείο της. Αν και η Νέα Υόρκη είναι παραδοσιακά το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, το Λονδίνο δείχνει να αυξάνει τη σημασία του, εν μέρει και λόγω διαφοράς ώρας – πράγμα που επιτρέπει στις συναλλαγές στις χώρες του Νότου να διεξάγονται την ίδια εργάσιμη.