Νέα Συνάντηση Υφυπουργού Οικονομικών - Βενζινοπωλών για το Πετρέλαιο Θέρμανσης Σήμερα

Νέα Συνάντηση Υφυπουργού Οικονομικών - Βενζινοπωλών για το Πετρέλαιο Θέρμανσης Σήμερα
energia.gr
Τρι, 12 Οκτωβρίου 2010 - 11:19
Αβέβαιη παραμένει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει αυτήν την Παρασκευή, καθώς η χθεσινή συνάντηση των πρατηριούχων με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Κουσελά για το θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατέληξε σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα, ενώ η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι, αναβάλλεται
Αβέβαιη παραμένει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει αυτήν την Παρασκευή, καθώς η χθεσινή συνάντηση των πρατηριούχων με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Κουσελά για το θέμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατέληξε σε αδιέξοδο.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα, ενώ η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι, αναβάλλεται.

Υπενθμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα «Ήφαιστος», ενώ η ΟΒΕ επέμεινε στη θέση να καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν το κράτος.

Οι πρατηριούχοι αρνούνται να προκαταβάλουν τη διαφορά φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που πωλούν στους καταναλωτές, υποστηρίζοντας ότι το Δημόσιο καθυστερεί να τον επιστρέψει.

Επιπλέον, μολονότι τα ΕΛΠΕ εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φέτος στα 70 λεπτά/λίτρο (αυξημένο κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες εμπορίας δεσμεύθηκαν να το πωλούν προς 67 λεπτά.