Νέα ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει σήμερα, Τετάρτη, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), για το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε από την προχθεσινή συνάντηση. Συγκεκριμένα, η συνάντηση της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο, παρ’ ότι ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα «Ήφαιστος»
Νέα ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει σήμερα, Τετάρτη, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), για το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε από την προχθεσινή συνάντηση.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση της Δευτέρας κατέληξε σε αδιέξοδο, παρ’ ότι ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα «Ήφαιστος». Ωστόσο, η ΟΒΕ επέμεινε στην κατάργηση της προκαταβολής του φόρου από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν το κράτος.

Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται προβλήματα για τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, που αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή, αν και, εκτός από τους βενζινοπώλες, πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.