Ο OPEC αποφάσισε να διατηρήσει απαράλλαχτες τις ποσοστώσεις της παραγωγής των μελών του, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ουίλσον Παστόρ, την Πέμπτη. Με τον τρόπο αυτό, η παραγωγή τους θα παραμείνει σταθερή, όπως έχει διαμορφωθεί από τον Δεκέμβριο του 2008. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του βαρελιού τείνουν να αυξάνονται στις διεθνείς χρηματαγορές, κοντά στα 83-84 δολάρια, ενισχύοντας τα κέρδη των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

Ο  OPEC αποφάσισε να διατηρήσει απαράλλαχτες τις ποσοστώσεις της παραγωγής των μελών του, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ουίλσον Παστόρ, την Πέμπτη. Με τον τρόπο αυτό, η παραγωγή τους θα παραμείνει σταθερή, όπως έχει διαμορφωθεί από τον Δεκέμβριο του 2008. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του βαρελιού τείνουν να αυξάνονται στις διεθνείς χρηματαγορές, κοντά στα 83-84 δολάρια, ενισχύοντας τα κέρδη των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ικανοποιημένος με την σημερινή τιμή, ενώ οι αξιωματούχοι δεν προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με την πρόσφατη μονομερή αναθεώρηση των αποθεμάτων του Ιράν και του Ιράκ, που αποτελεί φλέγον ζήτημα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θυμίζουμε ότι το Ιράν πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του OPEC το 2011.

Πέρα από αυτό το ζήτημα, ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι στηρίζει τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του Ισημερινού, ο οποίος αντιμετώπισε την προηγούμενη εβδομάδα μια πρωτοφανή εσωτερική κρίση.