Xθες οι κ.κ. Π. Τζαννετάκης, γενικός διευθυντής της Motor Oil, και Γ. Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral, της εταιρείας που διαδέχθηκε τη Shell στη χώρα μας, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση τον «έξυπνο δακτύλιο»-«smart ring»της Shell, την ηλεκτρονική συσκευή που εφαρμόζει στην είσοδο της τροφοδοσίας της δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των λειψών παραδόσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η διάθεση θα γίνει μέσα από το δίκτυο των 700 πρατηρίων που φέρουν το σήμα της Shell

Xθες οι κ.κ. Π. Τζαννετάκης, γενικός διευθυντής της Motor Oil, και Γ. Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral, της εταιρείας που διαδέχθηκε τη Shell στη χώρα μας, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση τον «έξυπνο δακτύλιο»-«smart ring»της Shell, την ηλεκτρονική συσκευή που εφαρμόζει στην είσοδο της τροφοδοσίας της δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης, με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των λειψών παραδόσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η διάθεση θα γίνει μέσα από το δίκτυο των 700 πρατηρίων που φέρουν το σήμα της Shell.

Η συσκευή, στην οποία βρίσκονται καταχωρημένα τα στοιχεία του παραλήπτη πετρελαίου, καταγράφει αυτομάτως την ποσότητα που παραδίδεται και ασύρματα δίνει εντολή στην ταμειακή μηχανή του βυτιοφόρου να εκδώσει την απόδειξη πληρωμής για την ποσότητα που παραδόθηκε. H εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος πιλοτικά το καλοκαίρι σε σκάφη, ενώ μέχρι στιγμής έχει εγκαταστήσει 400 συσκευές σε πελάτες της πετρελαίου θέρμανσης.

Η μαζική διάθεση της συσκευής είναι «επί θύραις» και μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει η σχετική διαφημιστική καμπάνια. Tο κόστος της συσκευής ανέρχεται σε 80 ευρώ και ο καταναλωτής μπορεί να το αποσβέσει μέσω δύο κουπονιών αντίστοιχης αξίας που συμψηφίζονται με τις επόμενες παραλαβές πετρελαίου. Mπορεί επίσης να το αποσβέσει συγκεντρώνοντας πόντους από την κάρτα smart που χρησιμοποιεί για αγορές καυσίμων από τα πρατήρια της Shell.