Σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους σε «νέες αγορές», όπως και στη Ρωσία, κατέληξαν Gazprom και Shell. Η Gazprom επιθυμεί να συμμετάσχει σε πρότζεκτ έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που υλοποιεί η Shell σε τρίτες χώρες, ενώ οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν τη συμμετοχή τους σε κοινά πρότζεκτ στη δυτική Σιβηρία και την ανατολική Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο

Σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους σε «νέες αγορές», όπως και στη Ρωσία, κατέληξαν Gazprom και Shell.

Η Gazprom επιθυμεί να συμμετάσχει σε πρότζεκτ έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που υλοποιεί η Shell σε τρίτες χώρες, ενώ οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν τη συμμετοχή τους σε κοινά πρότζεκτ στη δυτική Σιβηρία και την ανατολική Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο.

«Έχουμε μπροστά μας νέα, μεγάλης κλίμακας έργα και επέκταση της κοινής συμμετοχής μας σε νέες αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον ομόλογό του από τη Shell, Πίτερ Βόζερ, χθες στη Μόσχα.

Η Shell θεωρεί τη δυτική Σιβηρία και τα κοιτάσματα ανοικτά της Σαχαλίνης ως «σημαντικές γεωγραφικές περιοχές», δήλωσε στο Bloomberg η εκπρόσωπος της Shell στη Μόσχα, Βέρα Σουρτζένκο. Τα κοινά διεθνή πρότζεκτ θα καθοριστούν από ομάδα εργασίας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Gazprom, θεωρείται επίσης πιθανή η υλοποίηση έργων επεξεργασίας και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία και την Ευρώπη.