Γ. Πάστορ: Η Άνοδος του Αργού στα 90 δολ. δεν θα Θέσει σε Κίνδυνο την Παγκόσμια Οικονομία

Γ. Πάστορ: Η Άνοδος του Αργού στα 90 δολ. δεν θα Θέσει σε Κίνδυνο την Παγκόσμια Οικονομία
energia.gr
Τετ, 1 Δεκεμβρίου 2010 - 08:46
Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν στα 90 δολάρια το βαρέλι χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία, εφόσον συνεχιστεί η ανάκαμψη, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ισημερινού, Γουίλσον Πάστορ, συντασσόμενος με άλλους παραγωγούς που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τιμές πρέπει να ανέβου

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν στα 90 δολάρια το βαρέλι χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία, εφόσον συνεχιστεί η ανάκαμψη, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ισημερινού, Γουίλσον Πάστορ, συντασσόμενος με άλλους παραγωγούς που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τιμές πρέπει να ανέβουν.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ, στην οποία δεν αναμένεται να αποφασιστούν αλλαγές στις ποσοστώσεις παραγωγής, ο Πάστορ εκτίμησε η τιμή του αργού θα παραμείνει μεταξύ 75 και 85 δολαρίων το βαρέλι για τον επόμενο χρόνο, εύρος που χαρακτήρισε «άνετο» για τους καταναλωτές.

«Εάν η διεθνής οικονομία αναπτύσσεται με δυναμικό ρυθμό, θα μπορούσε η τιμή των 90 δολαρίων να είναι ανεκτή», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ισημερινού.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δηλώσεων από άλλα μέλη του ΟΠΕΚ, που προσδοκούν τιμές υψηλότερες από το εύρος των 70-80 δολαρίων, των τελευταίων δύο ετών. Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Αλί αλ-Ναΐμι προκάλεσε συζητήσεις όταν δήλωσε ότι οι καταναλωτές μπορούν να αντέξουν μία τιμή που θα φθάσει στα 90 δολάρια.

Ο Πάστορ, που ασκεί χρέη προέδρου του ΟΠΕΚ αυτή τη χρονιά, εκτίμησε ότι δεν θα αλλάξει η πολιτική του οργανισμού στην επικείμενη σύνοδο της 11ης Δεκεμβρίου.