Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Ανατολικής Ινδίας πραγματοποίησε ο Όμιλος της Air Liquide. Αναλυτικότερα, η Air Liquide προχώρησε στην εκκίνηση μίας καινούργιας μονάδας διαχωρισμού του αέρα, βασισμένη σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, για την παραγωγή αερίου αζώτου για τη νέα μονάδα παραγωγής της υαλουργίας Sezal Glass Ltd. στην περιοχή Gujarat. Για την ίδια μονάδα παραγωγής γυάλινων ινών, η Air Liquide έχει εγκαταστήσει μία επιπλέον μονάδα παραγωγής υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης του νερού

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Ανατολικής Ινδίας πραγματοποίησε ο Όμιλος της Air Liquide.

Αναλυτικότερα, η Air Liquide προχώρησε στην εκκίνηση μίας καινούργιας μονάδας διαχωρισμού του αέρα, βασισμένη σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, για την παραγωγή αερίου αζώτου για τη νέα μονάδα παραγωγής της υαλουργίας Sezal Glass Ltd. στην περιοχή Gujarat. Για την ίδια μονάδα παραγωγής γυάλινων ινών, η Air Liquide έχει εγκαταστήσει μία επιπλέον μονάδα παραγωγής υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης του νερού. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, η Air Liquide επένδυσε σε μία νέα μονάδα παραγωγής αζώτου για το καινούργιο εργοστάσιο κατασκευής ανθρακονήματος της Kemrock Industries & Exports, η οποία αποτελεί ηγέτη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ινδία.

Παράλληλα, η Air Liquide ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εγκατάσταση μίας μονάδας διαχωρισμού του αέρα και ενός σταθμού εμφιάλωσης στην περιοχή Maharashtra, η οποία, μετά την έναρξη λειτουργίας της, η οποία προβλέπεται για το 2012, θα παράγει σε ημερήσια βάση περισσότερους από 200τόνους αζώτου και οξυγόνου σε υγρή μορφή, για την κάλυψη των αναγκών των πελατών του βιομηχανικού κλάδου καθώς και του κλάδου Υγείας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η οικονομία της Ινδίας έχει αναπτυχθεί σημαντικά κατά την διάρκεια του 2010, με ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ περίπου +8,5%, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εσωτερικής ζήτησης σε προϊόντα.