Πτώση σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την Τρίτη, μετά τη δήλωση του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο επίσημης αύξησης της παραγωγής του, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια, εξαιτίας των αναταραχών στη Λιβύη. «Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις για μια πιθανή αύξηση της παραγωγής», δήλωσε ο Σεΐχης Αχμάντ αλ-Αμπντουλάχ αλ-Σαμπάχ σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το καρτέλ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση για αύξηση των επίσημων ποσοστώσεων

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την Τρίτη, μετά τη δήλωση του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο επίσημης αύξησης της παραγωγής του, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια, εξαιτίας των αναταραχών στη Λιβύη.

 

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις για μια πιθανή αύξηση της παραγωγής», δήλωσε ο Σεΐχης Αχμάντ αλ-Αμπντουλάχ αλ-Σαμπάχ σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το καρτέλ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση για αύξηση των επίσημων ποσοστώσεων.

 

Ο ΟΠΕΚ δεν έχει αλλάξει την επίσημη πολιτική του μέχρι στιγμής, αν και, σύμφωνα με αναλυτές, η παραγωγή του αυξανόταν ανεπισήμως επί μήνες. Εξάλλου, η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε πρόσφατα να καλύψει τη μειωμένη παραγωγή της Λιβύης.

 

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου μειώθηκε χθες κατά 1,98 δολάρια στα 113,06 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως τα 112,13 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού έκλεισε στα 105,02 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 42 σεντς. Ενδοσυνεδριακά, είχε υποχωρήσει έως τα 103,33 δολάρια το βαρέλι.

 

Εν τω μεταξύ, το premium του Brent έναντι του αμερικανικού αργού WTI μειώθηκε κατά 1,61 δολάρια στα 8,14 δολάρια το βαρέλι, από τουλάχιστον 17 δολάρια που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.