Το πρώτο πετρελαιοφόρο φόρτωσε εχθές ένα εκατοµµύριο βαρέλια λιβυκού αργού από το λιµάνι Μάρσα ελ Χαρίγκα, που ελέγχεται από τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς, και αναχώρησε για την Κίνα. Το, υπό σημαίαν Λιβερίας, τάνκερ, μάλιστα, είναι ελληνόκτητο, καθώς ανήκει στην εταιρεία Dynacom Tankers Management, ιδρυτής και πρόεδρος της οποίας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου. Η ονομασία του τάνκερ είναι Equator και, με τη σημερινή τιμή του βαρελιού, το φορτίο του αξίζει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια

Το πρώτο πετρελαιοφόρο φόρτωσε εχθές ένα εκατοµµύριο βαρέλια λιβυκού αργού  από το λιµάνι Μάρσα ελ Χαρίγκα, που ελέγχεται από τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς, και αναχώρησε για την Κίνα. Το, υπό σημαίαν Λιβερίας, τάνκερ, μάλιστα, είναι ελληνόκτητο, καθώς ανήκει στην εταιρεία Dynacom Tankers Management, ιδρυτής και πρόεδρος της οποίας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου. Η ονομασία του τάνκερ είναι Equator και, με τη σημερινή τιμή του βαρελιού, το φορτίο του αξίζει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και αρχικά πιθανολογείτο ότι προορισμός του φορτίου ήταν το Κατάρ, που έχει αναγνωρίσει το αντικαθεστωτικό «Εθνικό Λιβυκό Συµβούλιο» ως την νόμιμη λιβυκή κυβέρνηση εκπρόσωπο της Λιβύης, και στη συνέχεια οι αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, εκπρόσωπος της Agoco, της ελεγχόμενης από τους αντάρτες πετρελαϊκής εταιρείας, δήλωσε πως το τάνκερ θα κατευθυνθεί στην Κίνα. Ο αγοραστής του φορτίου παραμένει άγνωστος.