Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε σήμερα η τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο. Η προηγούμενη υψηλότερη τιμή είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου, στα 1,68 ευρώ/λίτρο. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στη μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχει προκαλέσει ακόμα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς
Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε σήμερα η τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο. Η προηγούμενη υψηλότερη τιμή είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου, στα 1,68 ευρώ/λίτρο. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στη μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχει προκαλέσει ακόμα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

Ανάλογη άνοδος παρατηρείται και στη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 90 λεπτά και διαμορφώθηκε στα 90,1 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο σταματά στις 30 Απριλίου.

Ας σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι φορτώσεις από το διυλιστήριο της Motor Oil και οι εισαγωγές καυσίμων.

Τα νησιά παραμένουν οι ακριβότερες περιοχές για τα καύσιμα, με την αμόλυβδη να πωλείται έως 1,87 ευρώ το λίτρο (Κεφαλονιά) ενώ οι φθηνότερες περιοχές είναι Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μακεδονία με τιμές που ξεκινούν από 1.574 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά από 84 λεπτά σε Πέλλα και Εύβοια και φτάνει έως 99,9 λεπτά στις Κυκλάδες.