Ο Φου Τσέγκιου πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος της China Petroleum & Chemical Corp, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης στην Ασία. Επίσης, θα γίνει πρόεδρος της China Petrochemical Corp, μητρικής της γνωστής Sinopec, ενώ κατά την θητεία του στην προεδρία της Cnooc, η συγκεκριμένη επιχείρηση σημείωσε πενταπλασιασμό των κερδών της (8,3 δις δολάρια πέρυσι).

Ο Φου Τσέγκιου πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος της China Petroleum & Chemical Corp, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης στην Ασία. Επίσης, θα γίνει πρόεδρος της China  Petrochemical Corp, μητρικής της γνωστής Sinopec, ενώ κατά την θητεία του στην προεδρία της Cnooc, η συγκεκριμένη επιχείρηση σημείωσε πενταπλασιασμό των κερδών της (8,3 δις δολάρια πέρυσι).

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Φου αναδεικνύεται σε ισχυρό άνδρα του κινεζικού ενεργειακού κατεστημένου. Τα διαπιστευτήριά του ως διευθύνοντας είναι εντυπωσιακά: Η μετοχή της Cnooc αυξήθηκε στο δεκαπλάσιο κατά τη διάρκεια της θητείας του και αυτό είναι για πολλούς στην Κίνα πιο σημαντικό από τους περιβαλλοντικούς στόχους και άλλα συναφή. Επίσης, ο κ. Φου και η Cnooc προχώρησαν τα τελευταία χρόνια σε εξαγορές ύψους 17,6 δις δολαρίων ανά τον κόσμο, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

«Ο Φου είναι ένα διοικητικό στέλεχος που όλοι σέβονται», σημειώνει ο Πίτερ Ο’ Μάλεϊ της HSBC του Χονγκ Κονγκ. «Διαθέτει στρατηγικό όραμα και είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει στην Sinopec στο επόμενο στάδιο» προσθέτει.

Ο κ. Φου συμπληρώνει φέτος τα 60 του χρόνια. Διαθέτει πτυχίο μηχανικού στην παραγωγή πετρελαίου από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1982 στην πετρελαϊκή China National Offshore.