Να επαναξιολογηθούν και να επικαιροποιηθούν οι προτάσεις που διετύπωσε το 2007 και 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη λειτουργία της αγοράς και εμπορίας του κλάδου των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα ζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Συγκριμένα, η Αρχή με την πρόσφατη απόφασή της (568/2011) για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων στον καταναλωτή σε ορισμένους νομούς της χώρας τονίζει πως έχει παρέλθει επαρκές χρονικό διάστημα από τις υπ’ αριθμ. 334/V/2007 και 418/V/2008 αποφάσεις

Να επαναξιολογηθούν και να επικαιροποιηθούν οι προτάσεις που διετύπωσε το 2007 και 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη λειτουργία της αγοράς και εμπορίας του κλάδου των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα ζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Συγκριμένα, η Αρχή με την πρόσφατη απόφασή της (568/2011) για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων στον καταναλωτή σε ορισμένους νομούς της χώρας τονίζει πως έχει παρέλθει επαρκές χρονικό διάστημα από τις υπ’ αριθμ. 334/V/2007 και 418/V/2008 αποφάσεις. Οι εν λόγω αποφάσεις περιελάμβαναν την επισκόπηση των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς και εμπορίας του κλάδου των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα, καθώς και ολοκληρωμένο σύνολο προτάσεων. 

Σήμερα, η ΡΑΕ θεωρεί πως «θα ήταν σκόπιμη μια επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση των προτάσεων αυτών, προκειμένου να αποτιμηθεί κατά πόσον έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον εν λόγω κλάδο ή είναι αναγκαίο να τροποποιηθούν οι προτάσεις αυτές και να τύχουν άμεσης εφαρμογής». Ζητά, επίσης, να αξιολογηθούν τα μέτρα που ελήφθησαν την τελευταία τριετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις της ΡΑΕ, το 2008, αφορούσαν και την βελτίωση του ανταγωνισμού και στις τρεις επιμέρους αγορές του κλάδου των πετρελαιοειδών στην Ελλάδα (διύλιση, χονδρική εμπορία και λιανική πώληση).