Ποσότητα πετρελαίου αξίας 100 εκατ. δολαρίων επώλησαν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης μετρητών για τον αγώνα τους κατά του καθεστώτος Καντάφι. Οι πωλήσεις έγιναν μέσω τράπεζας του Κατάρ, ενώ όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπός τους, μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περί τα 1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου τα οποία προορίζονται κατά κύριο λόγο για τις αγορές της νότιας Ευρώπης

Ποσότητα πετρελαίου αξίας 100 εκατ. δολαρίων επώλησαν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης μετρητών για τον αγώνα τους κατά του καθεστώτος Καντάφι. Οι πωλήσεις έγιναν μέσω τράπεζας του Κατάρ, ενώ όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπός τους, μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περί τα 1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου τα οποία προορίζονται κατά κύριο λόγο για τις αγορές της νότιας Ευρώπης.

Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα, δυτικές και αραβικές χώρες δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους εξεγερμένους, η οποία προβλέπεται να ανέλθει σε αρκετά δισ. δολάρια. Η ενίσχυση έρχεται σε μία στιγμή κρίσιμη για τους αντικαθεστωτικούς, καθώς οι δυνάμεις τους στη Μισράτα το μοναδικό προπύργιο των αντικαθεστωτικών στα δυτικά, κινδυνεύουν με ήττα από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Προ του αδιεξόδου στην βορειοαφρικανική χώρα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι η κρίση στη χώρα θα πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα, αν και εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητά του ότι οι μέρες του Καντάφι στην εξουσία είναι «μετρημένες», τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν.