Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εκείνα των δύο προηγουμένων ημερών κινούνται οι τιμές του αργού στις αγορές της Νέας Υόρκης, μετά και τη δημοσίευση, χθες, της μηνιαίας έκθεσης πετρελαίου του ΙΕΑ, η οποία προβλέπει επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης των ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, λόγω των υψηλών τιμών του αργού

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εκείνα των δύο προηγουμένων ημερών κινούνται οι τιμές του αργού στις αγορές της Νέας Υόρκης, μετά και τη δημοσίευση, χθες, της μηνιαίας έκθεσης πετρελαίου του ΙΕΑ, η οποία προβλέπει επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης των ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, λόγω των υψηλών τιμών του αργού. Ειδικά για τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μειώθηκε και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, ενώ η βενζίνη έφτασε τα 4 δολ. το γαλόνι.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε έως 1,10 δολ. φθάνοντας στα 97,87 δολ. το βαρέλι, ενώ το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 22 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 112,76 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο. Χθες, τα συμβόλαιά του σημείωσαν άνοδο 41 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 112,98 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα επίσης από τις 10 Μαΐου.