Η γερμανική E.ON πιθανόν να συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην ΕΕ από το 2011, σύμφωνα με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου Interfax, το οποίο μετέδωσε δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου, Alexei Miller

Η γερμανική E.ON πιθανόν να συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην ΕΕ από το 2011, σύμφωνα με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου Interfax, το οποίο μετέδωσε δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου, Alexei Miller.

Ο Miller δήλωσε, μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση του σχεδίου, στις Βρυξέλλες: «Το γεγονός ότι η E.ON βρίσκεται στην παρουσίαση του South Stream αποτελεί γεγονός ενδεικτικό για κάτι. Ένα τόσο μεγάλο σχέδιο δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός του “ραντάρ” ενός τόσο μεγάλου συνεταίρου».

Κανείς εκπρόσωπος της E.ON ή της Gazprom δεν προέβη σε σχόλια επί των δηλώσεων Miller.

Υπενθυμίζεται ότι ο South Stream κατέχεται κατά 50-50 από την ιταλική ENI και την Gazprom. Η γαλλική EDF πρόκειται να αποκτήσει εντός του έτους μερίδιο 10%, ενώ στις 12 Μαρτίου η γερμανική Wintershall AG- χημική εταιρεία του ομίλου BASF –δήλωσε ότι θα αποκτήσει υο 15% του πρότζεκτ.