Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ανέλαβε ο Δρ. Σωτήρης Κάπελλος, Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον εν λόγω κλάδο λόγω της οικονομικής κρίσης που παρατηρείται στην αγορά των ΑΠΕ με τα γνωστά προβλήματα ρευστότητας του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ.

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ανέλαβε ο Δρ. Σωτήρης Κάπελλος,  Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον εν λόγω κλάδο λόγω της οικονομικής κρίσης που παρατηρείται στην αγορά των ΑΠΕ με τα γνωστά προβλήματα ρευστότητας του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ.

Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Δρ. Κάπελλος είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορικό τίτλο στη Χημεία από το ίδιο ίδρυμα. Το 1993 προσλήφθηκε από την ΒΡ Hellas ως χημικός στο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας λιπαντικών και καυσίμων του Περάματος. Έκτοτε, εργάστηκε σε αρκετές θέσεις εντός της εταιρείας, στους τομείς του ελέγχου ποιότητας, υγείας και περιβάλλοντος και στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων.

Από το 2000 και μετά εργάστηκε στη λιανική καυσίμων, αλλά και ως διευθυντής τιμολόγησης, ενώ το 2004 ως διευθυντής λιανικής καυσίμων της Βορείου Ελλάδος. Όταν το 2007 συστήθηκε η ΒΡ Solar, ο Δρ. Κάπελλος διορίστηκε επικεφαλής της εταιρείας με σκοπό την ανάπτυξή της. Τον Δεκέμβριο του 2009, η ΒΡ Hellas εξαγοράστηκε από τα ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα την μετακίνηση του ιδίου στην ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, όπου εργάζεται ως διευθυντής ανάπτυξης φωτοβολταϊκών.

Το επιστημονικό έργο του Δρ. Κάπελλου περιλαμβάνει διεθνείς δημοσιεύσεις σχετικά με την ασφάλεια, το περιβάλλον και τα φωτοβολταϊκά. Επίσης, από το 2008 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και πλέον εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου.