Η General Electric σε συνεργασία με την eSolar πρόκειται να κατασκευάσουν ένα νέο υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία, εκ μέρους της εταιρείας MetCap Energy. Ο σταθμός θα χρησιμοποιεί τόσο την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, όσο και το φυσικό αέριο, ώστε να παράγει 530MW ισχύος. Πρόκειται να εγκατασταθεί στο Καραμάν και θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες 600.000 νοικοκυριών της περιοχής.

Η General Electric σε συνεργασία με την eSolar πρόκειται να κατασκευάσουν ένα νέο υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία, εκ μέρους της εταιρείας MetCap Energy. Ο σταθμός θα χρησιμοποιεί τόσο την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, όσο και το φυσικό αέριο, ώστε να παράγει 530 MW ισχύος. Πρόκειται να εγκατασταθεί στο Καραμάν και θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες 600.000 νοικοκυριών της περιοχής.

Η GE τονίζει ότι στον σχεδιασμό της μονάδας έχουν συμπεριληφθεί αρκετές νέες τεχνολογίες, όπως ο στρόβιλος FlexiEfficiency. Επιπλέον, η παραγωγή ατμού διευρύνεται μέσω της χρήσης ηλιακών τεχνολογιών της eSolar, ενώ θα εγκατασταθούν και ανεμογεννήτριες στον γύρω χώρο.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, ο υβριδικός σταθμός θα είναι περισσότερο αποδοτικός σε ποσοστό 70% σε σχέση με τους συμβατικούς. Επίσης, το κόστος των ΑΠΕ που θα λειτουργούν θα είναι μειωμένο συγκριτικά με τα όσα ισχύουν γενικότερα. Η λειτουργία του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.