Η Noble Energy είναι μια αμερικανική πετρελαϊκή μεσαίου μεγέθους, η οποία έχει αναλάβει τις ερευνητικές γεωτρήσεις τόσο στα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, όσο και σε αυτά της ΑΟΖ της Κύπρου. Η εταιρεία, με έδρα το Χιούστον, διαθέτει σημαντικές επενδύσεις κυρίως στις ΗΠΑ, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει συνολικά 2,5 δις δολάρια για την ανάπτυξη μη συμβατικών κοιτασμάτων αερίου (shale gas). Επίσης, διαθέτει παρουσία στην Αργεντινή, τον Ισημερινό, την Κίνα και την Αφρική.

Η Noble Energy είναι μια αμερικανική πετρελαϊκή μεσαίου μεγέθους, η οποία έχει αναλάβει τις ερευνητικές γεωτρήσεις τόσο στα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, όσο και σε αυτά της ΑΟΖ της Κύπρου. Η εταιρεία, με έδρα το Χιούστον, διαθέτει σημαντικές επενδύσεις κυρίως στις ΗΠΑ, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει συνολικά 2,5 δις δολάρια για την ανάπτυξη μη συμβατικών κοιτασμάτων αερίου ( shale gas). Επίσης, διαθέτει παρουσία στην Αργεντινή, τον Ισημερινό, την Κίνα και την Αφρική.

Είναι γνωστό στους κύκλους της αγοράς ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων στο Ισραήλ αποτελούν και το πιο ισχυρό «χαρτί» στο χαρτοφυλάκιο της Noble, όπου σύντομα αναμένεται να προστεθούν και τα όσα κοιτάσματα εντοπιστούν στις θάλασσες της Κύπρου. Στο β’ τρίμηνο του 2011, η εταιρεία είχε κέρδη 294 εκατ. δολαρίων και η παραγωγή της στο Ισραήλ έφτασε τα 174 εκατ. κ.π. ανά ημέρα. Οι επενδύσεις για φέτος στις έρευνες υδρογονανθράκων αναμένεται να φτάσουν τα 380-440 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά τη διοίκηση του ομίλου, ο Τσαρλς Ντέιβιντσον, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της ενέργειας. Στη Noble Energy εργάζεται από τον Οκτώβριο του 2000, όταν και τοποθετήθηκε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Προηγουμένως, συμμετείχε στη διοίκηση της Vastar και της ARCO, ενώ παράλληλα υπηρετεί ως πρόεδρος του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Πετρελαίου της America Offshore Committee, καθώς και ως μέλος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Φυσικού Αερίου. Σύμφωνα με το Forbes, οι αμοιβές του κ. Ντέιβιντσον ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.