Η πετρελαϊκή ConocoPhillips διατάχθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας των Θαλασσών της Κίνας (SOA) να διακόψει την παραγωγή της στις εξέδρες του Πενγκ Λάι στον Κόλπο Μποχάι, καθώς προχωρούν οι εργασίες αποσυμπίεσης σε κοίτασμα όπου τον Ιούνιο παρατηρήθηκε διαρροή πετρελαίου.

Η πετρελαϊκή ConocoPhillips διατάχθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας των Θαλασσών της Κίνας ( SOA) να διακόψει την παραγωγή της στις εξέδρες του Πενγκ Λάι στον Κόλπο Μποχάι, καθώς προχωρούν οι εργασίες αποσυμπίεσης σε κοίτασμα όπου τον Ιούνιο παρατηρήθηκε διαρροή πετρελαίου.

Σύμφωνα με την εντολή, η εταιρεία αναγκάζεται να αναγνωρίσει και να σφραγίσει τις πηγές της διαρροής και να ολοκληρώσει τον καθαρισμό. Επίσης, απαιτείται περιβαλλοντική έκθεση για τις επιπτώσεις της. Υπολογίζεται ότι 3.200 βαρέλια διέρρευσαν, ενώ για τον καθαρισμό απασχολήθηκαν 900 άτομα, όπως ανέφερε η ConocoPhillips.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή στο κοίτασμα έφτανε τα 56.000 βαρέλια ανά ημέρα το 2010, ενώ η ConocoPhillips κατέχει μερίδιο 49%, με το υπόλοιπο να ανήκει στην κρατική Cnooc. Τέλος, το Πενγκ Λάι αποτελεί βασική πηγή πετρελαίου για το διϋλιστήριο της Cnooc στο Χουίζου, παραγωγικής δυνατότητας 240.000 βαρελιών ανά ημέρα.