ΙΕΑ: Όχι Πριν το 2013 η Επάνοδος της Λιβυκής Παραγωγής Αργού στα Προεμφυλιακά Επίπεδα

ΙΕΑ: Όχι Πριν το 2013 η Επάνοδος της Λιβυκής Παραγωγής Αργού στα Προεμφυλιακά Επίπεδα
energia.gr
Πεμ, 8 Σεπτεμβρίου 2011 - 12:23
Από το 2013 και μετά θεωρεί πιθανή ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) την επάνοδο της λιβυκής παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα που είχε πριν από την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Την πρόβλεψη αυτή διατύπωσε η νέα εκτελεστική διευθύντρια του ΙΕΑ, Μαρία βαν ντερ Χόβεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο

Από το 2013 και μετά θεωρεί πιθανή ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) την επάνοδο της λιβυκής παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα που είχε πριν από την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Την πρόβλεψη αυτή διατύπωσε η νέα εκτελεστική διευθύντρια του ΙΕΑ, Μαρία βαν ντερ Χόβεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Υπενθυμίζεται ότι ο νεοδιορισθείς, από τους εξεγερμένους, πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης (National Oil Corporation, NOC), είχε δηλώσει στις 30 Αυγούστου ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να ξαναρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα φθάσει τα προπολεμικά της επίπεδα εντός δεκαπέντε μηνών.

Αντίθετα, με τον Λίβυο αξιωματούχο, η Μαρία βαν ντερ Χόβεν δήλωσε στο AFP, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου«οι ειδικοί μας πιστεύουν ότι η πλήρης επιστροφή της λιβυκής παραγωγής στις αγορές θα γίνει πολύ πιθανόν το 2013 και πέραν αυτού, αλλά όχι πριν».

Η Λιβύη μέλος του ΟΠΕΚ παρήγαγε 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πριν από την εξέγερση που άρχισε τον Φεβρουάριο εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι.