Γενική απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) από σήμερα, την Τρίτη, στις 07:00 το πρωί. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται σε πρατήρια της Αττικής λόγω απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια

Γενική απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) από σήμερα, την Τρίτη, στις 07:00 το πρωί. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται σε πρατήρια της Αττικής λόγω φόβων για έλλειψη καυσίμων τις επόμενες ημέρες. 

«Το σχέδιο νόμου που μας παραχωρεί, σαν να είμαστε αντικείμενα, στα αφεντικά της κυβέρνησης, πρέπει να αποσυρθεί. Αν δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση, ας αποσυρθεί αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΔΧΒ και προειδοποιεί πως η κινητοποίηση «θα είναι αγώνας για όσο χρειαστεί μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα», όπως χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις εργασιακές σχέσεις.

Εντωμεταξύ, ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο ελλείψεων λόγω της απεργίας. Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων.

Πηγές των βενζινοπωλών ανέφεραν ότι το πρόβλημα εφοδιασμού των πρατηρίων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους καταναλωτές, θα ενταθεί αν η απεργία των εργαζομένων συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξάλλου συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς στην οποία αναμένεται να εξετασθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας.