Σχεδόν τριπλάσια είναι τα κέρδη της ΒΡ το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση ,ε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ανακοίνωση αυτή της πολυεθνικής πετρελαϊκής έρχεται μία εβδομάδα μετά την έγκριση που έλαβε για επανέναρξη άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, που είχε πλήξει καίρια το κύρος και την κερδοφορία της

Σχεδόν τριπλάσια είναι τα κέρδη της ΒΡ το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση ,ε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ανακοίνωση αυτή της πολυεθνικής πετρελαϊκής έρχεται μία εβδομάδα μετά την έγκριση που έλαβε για επανέναρξη άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, που είχε πλήξει καίρια το κύρος και την κερδοφορία της.

Η εταιρεία, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των κερδών του τρίτου τριμήνου, τόνισε ότι έχει φτάσει σε «σημείο καμπής» όσον αφορά στις δραστηριότητες και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της βρίσκονται στα 5,14 δισ. δολάρια, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2010 είχαν ανέλθει στα 1,85 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μπομπ Ντάντλεϊ, οι δραστηριότητες της εταιρείας «έχουν αποκτήσει δυναμική», με την BP να έχει πλέον «μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η σημερινή άνοδος στα κέρδη της BP αποδίδεται στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα επίπεδα της παραγωγής, ενώ, αντίθετα, η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 12% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, και διαμορφώθηκε στα 3,3 δισ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.