Ένας ειδικός νόμος για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής κρατικής εταιρείας στην Αλβανίας, της Albpetrol, θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο της χώρας. Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε ήδη από την αλβανική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την πώληση του 100% των μετοχών της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου της Αλβανίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας ειδικός νόμος για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής κρατικής εταιρείας στην Αλβανίας, της Albpetrol, θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο της χώρας. Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε ήδη από την αλβανική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Το σχέδιο νόμου προβλέπει την πώληση του 100% των μετοχών της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου της Αλβανίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επί του παρόντος, η Albpetrol διαθέτει 1.264 ενεργές πηγές, οι οποίες παράγουν περίπου 135.000 τόνους αργού πετρελαίου ετησίως.

Κατά το παρελθόν υπήρξαν δύο αποτυχημένες προσπάθειες για την πώληση της Albpetrol. Αυτή τη φορά η αλβανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την εταιρεία συμβούλων, Patton Boggs, έχει αποφασίσει να θέσει προς πώληση το 100% των μετοχών της Albpetrol, σε αντίθεση με ότι έχει γίνει σε περιπτώσεις άλλων στρατηγικών ιδιωτικοποιήσεων.