Η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της ΕΕ θα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 8 και 9 Δεκεμβρίου. Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου ο Επίτροπος Rehn και ο Πολωνός υπουργός Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων, Mikołaj Dowgielewicz θα συμμετάσχουν στη σχετική συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής

Συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκέμβρη

Η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της ΕΕ θα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 8 και 9 Δεκεμβρίου. Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου ο Επίτροπος Rehn και ο Πολωνός υπουργός Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων, Mikołaj Dowgielewicz θα συμμετάσχουν στη σχετική συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

(Συζήτηση: Τετάρτη)

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2012

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το επόμενο έτος. Την ίδια ημέρα θα ψηφίσει και επί ενός διορθωτικού προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε διαθέτει τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς διαφόρων έργων στα κράτη μέλη. (Συζήτηση και ψηφοφορία: Πέμπτη)

Ανοίγοντας το δρόμο για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ

Την επίσημη έγκριση του αναμένεται να δώσει το ΕΚ κατά την ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης στην ολομέλεια για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υπογραφή και επικύρωση, από όλα τα κράτη μέλη, της Συνθήκης Προσχώρησης ώστε η χώρα αυτή να γίνει μέλος της ΕΕ το 2013. (Συζήτηση: Τετάρτη, Ψηφοφορία: Πέμπτη)

Κώδικας δεοντολογίας για τους ευρωβουλευτές

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου. Το κείμενο της απόφασης καθορίζει τους κανόνες και τις αρχές που θα πρέπει να ακολουθούν οι ευρωβουλευτές στις επαφές τους με άτομα εκτός του ΕΚ, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

(Ψηφοφορία: Πέμπτη)