Παρατηρητήριο για τη συνεχή παρακολούθηση-μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ολόκληρη την Ελλάδα δημιουργεί το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το παρατηρητήριο ηλεκτρομαγνητικών πεδίων θα καταγράφει σε 24ωρη βάση τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από όλες τις πηγές.
Παρατηρητήριο για τη συνεχή παρακολούθηση-μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ολόκληρη την Ελλάδα δημιουργεί το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το παρατηρητήριο ηλεκτρομαγνητικών πεδίων θα καταγράφει σε 24ωρη βάση τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από όλες τις πηγές.
Τη σύσταση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων προβλέπει σχέδιο νόμου «Περί ταχυδρομικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών», που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους τα "Νέα". Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, το σύστημα προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών μετρήσεων της ακτινοβολίας, που θα καλύπτει όλη τη χώρα, με σκοπό τη συνεχή μέτρηση και καταγραφή των επιπέδων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κτλ. Το σύστημα θα αναπτύξει και θα το λειτουργεί η Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Οι μετρήσεις θα προβάλλονται μέσω του Ιντερνετ. 
Με το νομοσχέδιο αλλάζει και ο τρόπος αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ο αδειοδοτικός μηχανισμός διατηρείται ως έχει, ωστόσο για τις νέες κεραίες θα εφαρμόζεται διαδικασία fast truck στην αδειοδότηση, προκειμένου να διασφαλίζονται και οι επενδύσεις των εταιρειών.