Η aleo solar AG διέθεσε τα πάνελ για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ενσωματωμένο στη στέγη με απόδοση 1 megawatt στο Aveyron (Γαλλία, διαμέρισμα 12). Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της aleo με πάνελ Solrif έως σήμερα. Τα πάνελ, τα οποία πλαισιώνονται από ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια αλουμινίου, είναι ιδανικά για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ενσωμάτωσης στη στέγη και αντικαθιστούν τα παραδοσιακά υλικά στέγης.

Η aleo solar AG  διέθεσε τα πάνελ για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ενσωματωμένο στη στέγη με απόδοση 1 megawatt στο Aveyron (Γαλλία, διαμέρισμα 12). Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της aleo με πάνελ Solrif έως σήμερα. Τα πάνελ, τα οποία πλαισιώνονται από ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια αλουμινίου, είναι ιδανικά για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ενσωμάτωσης στη στέγη και αντικαθιστούν τα παραδοσιακά υλικά στέγης .

Η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή είναι της τάξης της 1 γιγαβατώρας και θεωρείται ιδιαίτερ α αποδοτική, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η μονάδα είναι στραμμένη πλήρως ανατολικά και πλήρως δυτικά. Αποδεικνύει επίσης το οικονομικό όφελος εγκαταστάσεων , των οποίων η έκθεση φαντάζει εκ πρώτης όψεως λιγότερο ελκυστική . Η μονάδα θα μειώσει τις εκπομπές CO2 που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά 360 τόνους ετησίως . Ο φωτοβολταϊκός σταθμός συνδέθηκε στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού στις 19 Οκτωβρίου 2011.

Ο συνεργάτης της aleo, Eiffage Energie Quercy Rouergue Gevaudan (QRG), εγκατέστησε συνολικά 5.261 πάνελ τύπου S_16 Solrif σε εφτά αγροτικά κτίρια , με τα πάνελ τοποθετημένα και στις δύο πλευρές ( πλήρως ανατολικά - πλήρως δυτικά ). Η QRG προσέφερε αυτό το ετοιμοπαράδοτο έργο στον πελάτη της , ο οποίος δραστηριοποιείται στην εκτροφή μόσχων . Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ο σχεδιασμός του έργου , από τη σύλληψη έως την υλοποίησή του , ενώ η QRG έχει αναλάβει και τη μελλοντική συντήρηση της εγκατάστασης .  

« Η aleo solar είναι για μας ένας ουσιαστικός συνεργάτης . Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε αυτήν τη συνεργασία μας στο μέλλον », δήλωσε ο κ . Guillaume Françoise, project manager της Eiffage Energie Quercy Rouergue Gevaudan. Ο κ . Adrien Darragon, Διευθυντής Πωλήσεων της aleo solar France, τόνισε ότι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του έργου : « Η ποιότητα του εργαλείου παραγωγής μας επέτρεψε να ενσωματώσουμε τον απαιτούμενο ρυθμό παραγωγής πάνελ στο σύστημά μας προκειμένου να ανταποκριθούμε σε ένα έργο μεγάλης έκτασης . Η παρουσία μας επί τόπου υπήρξε καθοριστική προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του πελάτη μας Eiffage Energie».