Βέβαιος για τη μη επιβολή εμπάργκο από την Ε.Ε. για το πετρέλαιο της χώρας του, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε την παγκόσμια αγορά δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Rostam Qasemi. «Η πολιτική μας είναι η σταθερή τροφοδοσία της Ευρώπης με πετρέλαιο. Το Ιράν είναι μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, και οι όποιες κυρώσεις στις εξαγωγές είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στην παγκόσμια αγορά» δήλωσε ο Qasemi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Βέβαιος για τη μη επιβολή εμπάργκο από την Ε.Ε. για το πετρέλαιο της χώρας του, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε την παγκόσμια αγορά δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Rostam Qasemi.

«Η πολιτική μας είναι η σταθερή τροφοδοσία της Ευρώπης με πετρέλαιο. Το Ιράν είναι μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, και οι όποιες κυρώσεις στις εξαγωγές είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στην παγκόσμια αγορά» δήλωσε ο Qasemi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο, πρόσθεσε πως σε περίπτωση επιβολής εμπάργκο η χώρα του δεν θα έχει πρόβλημα στην αντικατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Ε.Ε. επανέλαβε την Παρασκευή, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στο Ιράν στα τέλη Ιανουαρίου αν η Τεχεράνη δεν δεσμευτεί να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν ένα πετρελαϊκό εμπάργκο, στο οποίο αντιτάσσονται η Ελλάδα και άλλες χώρες.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν στη διεύρυνση των υφιστάμενων κυρώσεων με την εξέταση μέτρων που θα έχουν επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό, μεταφορικό και ενεργειακό κλάδο του Ιράν.