Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι ισχύουσες επίσημες ποσοστώσεις παραγωγής αργού του OPEC, όπως εκτιμά, με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Μοχάμεντ αλ-Μπασεερί, εν όψει της αυριανής συνόδου του καρτέλ στην Βιέννη. Ο αλ- Μπασεερί θεωρεί ότι η αγορά πετρελαίου είναι ισορροπημένη και οι τιμές σταθερές
Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι ισχύουσες επίσημες ποσοστώσεις παραγωγής αργού του OPEC, όπως εκτιμά, με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Μοχάμεντ αλ-Μπασεερί, εν όψει της αυριανής συνόδου του καρτέλ στην Βιέννη. Ο αλ- Μπασεερί θεωρεί ότι η αγορά πετρελαίου είναι ισορροπημένη και οι τιμές σταθερές.

«Υπάρχει κατά τον παρόντα χρόνο ισορροπία στην αγορά (πετρελαίου) και δεν υπάρχει έλλειψη ή περίσσευμα προμηθειών, πράγμα που συμβάλλει στη σταθερότητα των τιμών λίγο πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι», ανέφερε ο Μπασεερί από τη Βιένν.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η τελική απόφαση θα είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν μεταξύ των υπουργών Πετρελαίου του ΟΠΕΚ, οι οποίοι παράλληλα θα εξετάσουν και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, η χαμηλή ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ο υψηλός πληθωρισμός στην Κίνα και η ανοδική παραγωγή της Λιβύης.

Ανάλογη εκτίμηση διατυπώνει και η πλειοψηφία των αναλυτών της αγοράς, που θεωρεί ότι το διεθνές καρτέλ του πετρελαίου θα διατηρήσει τα επίσημα επίπεδα παραγωγής των χωρών-μελών του στα 24,84 εκ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδο στο οποίο βρίσκεται για τα τελευταία τρία χρόνια.