Σταύρος Δήμας: «Δεν Έχει Τελειώσει Ακόμα το Θέμα του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»

Σταύρος Δήμας: «Δεν Έχει Τελειώσει Ακόμα το Θέμα του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»
energia.gr
Πεμ, 19 Ιανουαρίου 2012 - 09:55
Δεν έχει τελειώσει το ζήτημα του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας μετά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Νικολάι Μλάντενοφ. Παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της Σόφιας να αποσυρθεί από το έργο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «η Βουλγαρία έχει εκθέσει την άποψή της και το οποίο έχει συνέχεια. Και η συνέχεια αυτής της συζήτησης θα γίνει με φιλικούς όρους»

Δεν έχει τελειώσει το ζήτημα του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας μετά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Νικολάι Μλάντενοφ. Παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της Σόφιας να αποσυρθεί από το έργο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «η Βουλγαρία έχει εκθέσει την άποψή της και το οποίο έχει συνέχεια. Και η συνέχεια αυτής της συζήτησης θα γίνει με φιλικούς όρους».

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν το άνοιγμα μιας ακόμα διάβασης στα σύνορα μεταξύ Κομοτηνής και της Βουλγαρικής Μακάζα, στο περιθώριο της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου μεταξύ των δύο χωρών, τους προσεχείς μήνες.

Όσον αφορά, τέλος, τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, που έχουν έντονη παρουσία στην Βουλγαρία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα παραμείνει ισχυρό μετά και τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.