Κερδήθηκε η Μάχη, Δεν Κρίθηκε ο Πόλεμος

Ενα αποφασιστικό βήμα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, για τη σωτηρία της χώρας έγινε χθες. Στο δίλημμα άτακτη χρεοκοπία ή διάσωση με οδυνηρές θυσίες, το πολιτικό σύστημα πήρε ξεκάθαρη θέση. Οι εικόνες μιας Ελλάδας χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, με κλειστά τα εργοστάσια και δελτία στη διανομή τροφίμων, ευτυχώς «θάμπωσαν», απομακρύνθηκαν, αλλά η απειλή ακόμη υφίσταται. Ας μην το ξεχνάμε αυτό ούτε στιγμή
energia.gr
Δευ, 13 Φεβρουαρίου 2012 - 09:59

Ενα αποφασιστικό βήμα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, για τη σωτηρία της χώρας έγινε χθες. Στο δίλημμα άτακτη χρεοκοπία ή διάσωση με οδυνηρές θυσίες, το πολιτικό σύστημα πήρε ξεκάθαρη θέση.

Οι εικόνες μιας Ελλάδας χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, με κλειστά τα εργοστάσια και δελτία στη διανομή τροφίμων, ευτυχώς «θάμπωσαν», απομακρύνθηκαν, αλλά η απειλή ακόμη υφίσταται. Ας μην το ξεχνάμε αυτό ούτε στιγμή.

Οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις των δύο μεγάλων κομμάτων, αν και «τραυματισμένες» υπερψήφισαν τα νέο Μνημόνιο, παρέχοντας έτσι στην κυβέρνηση και στην ίδια τη χώρα το απαραίτητο «οξυγόνο» για να βαδίσουν στο δρόμο που οδηγεί στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, στη σταδιακή ανάκτηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, στη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, για να καταφέρει η Ελλάδα να ανακτήσει θέση αξιόπιστου εταίρου στην κοινότητα των χωρών της Ευρωζώνης. Πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της «επόμενης ημέρας». Μακριά από τους επικίνδυνους λαϊκισμούς του παρελθόντος, το πολιτικό προσωπικό πρέπει να διαμορφώσει την ατζέντα του, φυσικά στη βάση των δεσμεύσεων του νέου Μνημονίου. Πρωτίστως το πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει πιστά τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό είναι μονόδρομος. Καμιά παρέκκλιση και για κανένα λόγο δεν θα γίνει αποδεκτή πλέον από τους δανειστές μας.

Με την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης, μπορούμε να διασφαλίσουμε «ανοιχτούς ορίζοντες» για την οικονομία μας, να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, να μπουν στέρεες «βάσεις για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση, βάσεις για να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 13/02/2012)