Περικοπή Φοροαπαλλαγών στις Πετρελαϊκές – Ενίσχυση ΑΠΕ, Υπόσχεται ο Ομπάμα αν Επανεκλεγεί

Περικοπή Φοροαπαλλαγών στις Πετρελαϊκές – Ενίσχυση ΑΠΕ, Υπόσχεται ο Ομπάμα αν Επανεκλεγεί
energia.gr
Τρι, 14 Φεβρουαρίου 2012 - 14:14
Λιγότερες φοροαπαλλαγές στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ΑΠΕ υποσχέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε περίπτωση επανεκλογής του τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, o Μπάρακ Ομπάμα σε χθεσινή του ομιλία τόνισε ότι, αν επανεκλεγεί, θα μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ σε ξένο πετρέλαιο

Λιγότερες φοροαπαλλαγές στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ΑΠΕ υποσχέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε περίπτωση επανεκλογής του τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, o Μπάρακ Ομπάμα σε χθεσινή του ομιλία τόνισε ότι, αν επανεκλεγεί, θα μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ σε ξένο πετρέλαιο. «Πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας σε εισαγόμενο πετρέλαιο τερματίζοντας τις επιδοτήσεις προς τις πετρελαϊκές και ενισχύοντας την “καθαρή ενέργεια”, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και ενισχύει την ασφάλειά μας».

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι οι εξαγγελίες αυτές θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας, καθώς, αν υλοποιηθούν, θα αναγκάσουν τις πετρελαϊκές να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εκτός ΗΠΑ.