Σε κάθοδο βρίσκονται σήμερα, Μ. Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το Ιράν συμφώνησε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Επίσης, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα δείχνουν ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Αναλυτικότερα, χθες, Κυριακή, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον ανακοίνωσε ότι εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη
Σε κάθοδο βρίσκονται σήμερα, Μ. Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το Ιράν συμφώνησε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Επίσης, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα δείχνουν ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Αναλυτικότερα, χθες, Κυριακή, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον ανακοίνωσε ότι εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άστον εκπροσωπεί τη λεγόμενη «ομάδα 5+61» -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία- στον καθορισμό του προγράμματος των συνομιλιών.

«Ελπίζουμε ότι αυτός ο πρώτος γύρος θα δημιουργήσει ένα χρήσιμο περιβάλλον για συγκεκριμένη πρόοδο. Βεβαίως αποσκοπούμε σε μια βιώσιμη διαδικασία» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Άστον.

Επίσης την Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε από την ομάδα 5+1 να επιδείξει αυστηρότητα στις συνομιλίες με το Ιράν. «Αν οι 5+1 καθορίσουν ένα πιο χαμηλό όριο, ζητώντας για παράδειγμα μόνον τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%, αυτό σημαίνει ότι οι Ιρανοί θα έχουν κερδίσει με χαμηλό κόστος το δικαίωμα να συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους προγράμματα, λίγο πιο αργά, αλλά χωρίς κυρώσεις» δήλωσε ο Μπαράκ στο CNN.

«Αυτό σίγουρα θα συνιστούσε αλλαγή κατεύθυνσης προς το χειρότερο» επέμεινε.

Ακόμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι επωφελείται από τις διαπραγματεύσεις αυτές «για να κερδίσει χρόνο».