Εκπρόσωποι της γαλλικής πολυεθνικής Roullier επισκέφτηκαν πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ ΑΕ) στην Καβάλα, γεγονός που, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πιθανόν να αποτελεί προάγγελο για επενδυτικό ενδιαφέρον. Ας σημειωθεί ότι η βιομηχανία έχει αποκαταστήσει την προμήθεια της με φυσικό αέριο έπειτα από σχετική συμφωνία διευθέτησης των χρεών της προς τη ΔΕΠΑ
Εκπρόσωποι της γαλλικής πολυεθνικής Roullier επισκέφτηκαν πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ ΑΕ) στην Καβάλα, γεγονός που, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, πιθανόν να αποτελεί προάγγελο για επενδυτικό ενδιαφέρον. Ας σημειωθεί ότι η βιομηχανία έχει αποκαταστήσει την προμήθεια της με φυσικό αέριο έπειτα από σχετική συμφωνία διευθέτησης των χρεών της προς τη ΔΕΠΑ.

Δεκαπέντε περίπου 15 στελέχη του γαλλικού ομίλου επισκέφθηκε το βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΦΛ, όπου ενημερώθηκε για τις παραγωγικές δυνατότητές του. Ήδη η ΒΦΛ διατηρεί εμπορική σχέση με τον όμιλο Roullier, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των λιπασμάτων και των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Η ΒΦΛ, που απασχολεί 1.200, άμεσα και έμμεσα, εργαζομένους, αναμένει πολύ σύντομα να παραλάβει φωσφορίτη από τη Συρία, που αποτελεί την απαραίτητη πρώτη ύλη, ώστε να ξεκινήσει πλήρως η παραγωγή και να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση αυτής της χρονικής περιόδου.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται φορτώσεις προϊόντων από τα αποθέματα της βιομηχανίας με προορισμό τις αγορές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Ας σημειωθεί ότι τα αποθέματά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων έχουν μειωθεί, καθώς η έλλειψη φυσικού αερίου, το τελευταίο διάστημα, είχε οδηγήσει την εταιρεία σε παραγωγική αδράνεια λόγω της έλλειψης του φυσικού αερίου, σε πολύ χαμηλά επίπεδα και γι΄ αυτό προέχει η έναρξη της παραγωγής.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ υποχρεώνει την επιχείρηση να είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές της και οποιαδήποτε ανακολουθία οδηγεί αυτομάτως στη διακοπή της τροφοδοσίας της μονάδας με φυσικό αέριο, που αποτελεί τη βασική ενεργειακή πρώτη ύλη του εργοστασίου.