Σοβαρή εμπλοκή ανέκυψε στο διαγωνισμό για την κατασκευή της γραμμής ηλεκτρικής σύνδεσης, ισχύος 400 kW, Αλβανίας – Κοσόβου, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική Kreditanstalt fuer Wiederaufbau / KfW. Σύμφωνα με τη γερμανική Τράπεζα, ο διαγωνισμός, προϋπολογιζόμενου κόστους 36 εκ. €, στον οποίο συμμετείχαν η κροατική Dalekovod και η Energo Invest της Βοσνίας, με προσφορές η 1η ποσού 36 εκ. € και η 2η 29 εκ. €, πρέπει να κατακυρωθεί στην εταιρεία της Κροατίας και όχι στη μειοδότρια
Σοβαρή εμπλοκή ανέκυψε στο διαγωνισμό για την κατασκευή της γραμμής ηλεκτρικής σύνδεσης, ισχύος 400 kW, Αλβανίας – Κοσόβου, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική Kreditanstalt fuer Wiederaufbau / KfW. Σύμφωνα με τη γερμανική Τράπεζα, ο διαγωνισμός, προϋπολογιζόμενου κόστους 36 εκ. €, στον οποίο συμμετείχαν η κροατική Dalekovod και η Energo Invest της Βοσνίας, με προσφορές η 1η ποσού 36 εκ. € και η 2η 29 εκ. €, πρέπει να κατακυρωθεί στην εταιρεία της Κροατίας και όχι στη μειοδότρια. Κι αυτό γιατί, όπως διατείνεται η Τράπεζα, η Dalekovod καλύπτει σε μεγαλύτερο βαθμό τα τεχνικά κριτήρια και η προκήρυξη προέβλεπε συντελεστή βαρύτητας στην αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς ποσοστού 70%, έναντι 30% μόνο της οικονομικής.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού Transmission System Operator / OST δεν δέχτηκε να υπογράψει τη σύμβαση, υποστηρίζοντας, ότι η οικεία νομοθεσία της χώρας επιτρέπει κατακύρωση διεθνών διαγωνισμών αποκλειστικά και μόνο στο μειοδότη.