Ενεργειακά θέματα της χώρας θα βρεθούν στη σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού και οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα, καθώς και οι εξελίξεις αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος θα διοχετεύει στην Ιταλία αζερικό φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας και Ιταλίας
Ενεργειακά θέματα της χώρας θα βρεθούν στη σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού και οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα, καθώς και οι εξελίξεις αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος θα διοχετεύει στην Ιταλία αζερικό φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας και Ιταλίας.

Στο μεταξύ, τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και της Μότορ Όιλ προχώρησαν σε διακοπή εισαγωγών ιρανικού αργού, λόγω του δυτικού εμπάργκο. Τους τελευταίους μήνες οι δύο εταιρείες διύλισης έχουν προχωρήσει σε αντικατάσταση των πηγών προμήθειας. Πέρυσι, είχαν αυξηθεί σημαντικά οι ιρανικές προμήθειες, καθώς η κρατική ιρανική εταιρεία πετρελαίου ήταν από τις ελάχιστες που δεχόταν τις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών, διευκολύνοντας τις συναλλαγές.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι τα αποθέματα ασφαλείας σε πετρέλαιο της Ελλάδας διαρκούν για τρεις μήνες.