Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τον μοναδικό, στη Σλοβενία, πυρηνικό σταθμό Κρσκο (ΝΕΚ) από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.
Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τον μοναδικό, στη Σλοβενία, πυρηνικό σταθμό Κρσκο (ΝΕΚ) από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ο επικεφαλής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας Αντρέι Στρίταρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Σλοβενίας STA ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επιπλέον έλεγχοι, καθώς ο σταθμός ΝΕΚ «τα πήγε καλά» στο τεστ αντοχής (stress test).

Υπενθύμισε δε, πως συνολικά 143 πυρηνικοί σταθμοί σε 14 χώρες–μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασαν από έλεγχο (συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ελβετία και την Ουκρανία), που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και πρακτικά ολοκληρώθηκε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε τη διενέργεια επιπλέον ελέγχων σε ορισμένες εγκαταστάσεις που σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια του σταθμού και την αποτροπή διαρροής ραδιενέργειας, σε περίπτωση συντριβής αεροσκάφους. Ο κ. Στρίταρ εκτίμησε πως η θετική κατάληξη του ελέγχου για το σλοβενικό πυρηνικό σταθμό οφείλεται, εν μέρει, και στις βελτιώσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις πριν τον Ιούνιο του 2011.

Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι το 2016 το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας θα «δεχθεί» συμπληρωματικές βελτιώσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως σεισμοί ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως ο σταθμός ΝΕΚ έχει, ήδη, εφοδιαστεί με ένα σύστημα κατάσβεσης της πυρκαγιάς από διαρροή κηροζίνης, σε περίπτωση συντριβής αεροπλάνου. Επίσης, περιμετρικά του εργοστασίου θα εγκατασταθεί αγωγός, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα, σε διάστημα μόλις δέκα λεπτών από την εκδήλωση πυρκαγιάς, να αντλήσει νερό από τον ποταμό Σάβα για την άμεση κατάσβεσή της.