Σταθερός παρέμεινε το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών της KAVALA OIL,όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2011, ενώ διατηρήθηκαν και οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν αυξήσεις του ενεργειακού κόστους και αδυναμία συγκράτησης του κόστους παραγωγής παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου
Σταθερός παρέμεινε το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών της KAVALA OIL,όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2011, ενώ διατηρήθηκαν και οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν αυξήσεις του ενεργειακού κόστους και αδυναμία συγκράτησης του κόστους παραγωγής παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε εχθές, 4 Ιουνίου, η  ΚΑΒΑΛΑ OIL για τη χρήση 2011, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.), ο κύκλος εργασιών στη χρήση 2011 ανήλθε σε 24.638.210€ έναντι 24.328.663€ το 2010, καταγράφοντας οριακή αύξηση της τάξεως του 1,27%.

Παρά τις επιχειρηματικές προκλήσεις και την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά, η ΚΑΒΑΛΑ OIL πέτυχε σημαντική ανακοπή της αρνητικής εικόνας της στα μικτά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA), που διαμορφώθηκαν στο ποσό των (5.895.603)€. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια οι ζημιές να καταγράψουν σημαντική μείωση της τάξεως του 73%.

Σημειώνεται ότι η απόκλιση στον στόχο συγκράτησης του λειτουργικού κόστους αποδίδονται κατά κύριο λόγο στα εξής:

1. Εκθετική αύξηση του κόστους ενέργειας, το οποίο ανήλθε συνολικά στα €9.113.115 καταγράφοντας μεταβολή της τάξεως του 13%. Η εν λόγω αύξηση αποδίδεται όχι απλά μόνο στο υψηλό κόστος αλλά και στην έκτακτη φορολογία στο φυσικό αέριο η οποία θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού και εν γένει των προβλέψεων των ενεργοβόρων βιομηχανιών.

2. Διατήρηση στο ακέραιο των θέσεων εργασίας και του ύψους των μισθολογικών απολαβών, σε μια ύστατη προσπάθεια στήριξης της απασχόλησης στην τοπική κοινωνία της Καβάλας. Το σύνολο του προσωπικού ανήλθε στα τέλη του 2011 στα 260 άτομα, έναντι 251 της αντίστοιχης περιόδου του 2010.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά το δυσμενέστατο επιχειρησιακό περιβάλλον και την αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας στηρίχθηκε για μια ακόμα φορά με το ποσό των €10.671.001 εκατομμυρίων με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου - από ιδία κεφάλαια.

Για την τρέχουσα χρονιά, όπου τα οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα εκτιμώνται από την Εταιρεία ως “απολύτως οριακά” για τη συνέχιση των εργασιών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η Kavala Oil A.E. προσδοκά στη βελτίωση του επιχειρησιακού της περιβάλλοντος μέσω της τροποποίησης της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση σε χρηματοδότηση του πλάνου γεωτρήσεων και στην στήριξη της παραγωγής.