Από τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς ηλεκτρισμού της Σερβίας είναι ο Νέναντ Στεφάνοβιτς, εμπειρογνώμονας της ρυθμιστικής αρχής της χώρας. Ο ίδιος, μαζί με στελέχη άλλων ρυθμιστικών αρχών της περιοχής, μίλησε πρόσφατα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο στη Σερβία, όσο και ευρύτερα.

Από τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς ηλεκτρισμού της Σερβίας είναι ο Νέναντ Στεφάνοβιτς, σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής της χώρας. Ο ίδιος, μαζί με στελέχη άλλων ρυθμιστικών αρχών της περιοχής, μίλησε πρόσφατα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο στη Σερβία, όσο και ευρύτερα.

Ο κ. Στεφάνοβιτς αποφοίτησε από τη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου το 1990 και στη συνέχεια εργάστηκε στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού ( JUGEL) και στην σερβική επιχείρηση ηλεκτρισμού ( EPS) ως αρχιμηχανικός για τον σχεδιασμό του συστήματος και ως επικεφαλής των συμβολαίων.

Επίσης, έχει διατελέσει γραμματέας του οργανισμού διαχειριστών ηλεκτρικού δικτύου της ΝΑ Ευρώπης ( SUDEL) από το 2003 ως το 2005 και σήμερα είναι γραμματέας της ερευνητικής επιτροπής για τις αγορές ηλεκτρισμού, που εντάσσεται στο Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Συστημάτων ( CIGRE).

Από το 2006 και μετά, ο κ. Στεφάνοβιτς εργάζεται ως σύμβουλος στην ρυθμιστική αρχή της Σερβίας. Παράλληλα, διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας εργασίας για την εγχώρια αγορά του SEEER- CEER. Πέρα από αυτά, είναι μέλος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής και, από το 2008, της Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής του South-East Energy Dialogue, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ.