Συνεχίζει τις εισαγωγές αργού από το Ιράν η Ινδία, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίου της χώρας Τζαϊπάλ Ρέντυ. «Συνεχίζουμε να εισάγουμε πετρέλαιο από το Ιράν. Φυσικά, εξαιτίας πολλών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση φορτίων και τα συναφή, το ποσοστό ίσως να μην είναι τόσο υψηλό όσο στο παρελθόν. Αλλά οι εισαγωγές μας συνεχίζονται», είπε ο κ. Ρέντυ

Συνεχίζει τις εισαγωγές αργού από το Ιράν η Ινδία, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίου της χώρας Τζαϊπάλ Ρέντυ.

 

«Συνεχίζουμε να εισάγουμε πετρέλαιο από το Ιράν. Φυσικά, εξαιτίας πολλών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση φορτίων και τα συναφή, το ποσοστό ίσως να μην είναι τόσο υψηλό όσο στο παρελθόν. Αλλά οι εισαγωγές μας συνεχίζονται », είπε ο κ. Ρέντυ.

 

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. ενάντια στην Τεχεράνη για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα έχουν προκαλέσει εμπόδια στην ασφάλιση και τον τραπεζικό διακανονισμό των πετρελαϊκών φορτίων από το Ιράν
προς ινδικά διυλιστήρια.

 

Ο Υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας επισήμανε ότι οι εισαγωγές δεν μειώνονται σε απόλυτους αριθμούς, αλλά μπορεί να μειωθούν σε σχετικούς όρους.

 

Σύμφωνα με τον Ινδό Υπουργό, η χώρα του πραγματοποιεί «σταδιακές» πληρωμές προς το Ιράν συμμορφούμενη προς τους διεθνείς κανόνες. Επίσης, η Ινδία προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα ασφάλισης και μεταφοράς των ιρανικών πετρελαϊκών φορτίων.