Αποσύρεται η γερμανική τράπεζα Commerzbank από τις επιχειρήσεις δανεισμού ναυτιλίας και εμπορικών ακινήτων, στο πλαισιο της στρατηγικής αναθεώρησης που επέβαλε η χρηματοπιστωτική κρίση και οι αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις από τις τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στόχος της είναι να επικεντρωθεί πλέον σε λιγότερο «κυκλικές», δηλαδή ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο, δραστηριότητες
Αποσύρεται η γερμανική τράπεζα Commerzbank από τις επιχειρήσεις δανεισμού ναυτιλίας και εμπορικών ακινήτων, στο πλαισιο της στρατηγικής αναθεώρησης που επέβαλε η χρηματοπιστωτική κρίση και οι αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις από τις τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στόχος της είναι να επικεντρωθεί πλέον σε λιγότερο «κυκλικές», δηλαδή ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο, δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την οποία διέσωσε η γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια της κρίσης.

Η χρηματοδότηση της ναυτιλίας και των εμπορικών ακινήτων είναι δύο κλάδοι που έχουν υποστεί πολύ έντονα πλήγματα τα τελευταία χρόνια.