«Δεν Υπάρχει Κανένας Λόγος να Αλλάξει η Συμφωνία για το Φυσικό Αέριο», Απαντά η Gazprom στην Ουκρανία

«Δεν Υπάρχει Κανένας Λόγος να Αλλάξει η Συμφωνία για το Φυσικό Αέριο», Απαντά η Gazprom στην Ουκρανία
dj
Τετ, 27 Ιουνίου 2012 - 18:51
Δεν βλέπει κανέναν λόγο να αλλάξουν οι τιμές στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ουκρανία η ρωσική Gazprom sees no reason to review gas prices for Ukraine, όπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα, Alexei Miller, σύμφωνα με το Interfax. «Οι τιμές είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που επικρατούν στην αγορά. Μάλιστα μπορώ να πω ότι οι τιμές για την Ουκρανία είναι και πολύ χαμηλότερες από ότι για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε από το Κίεβο ο Miller

Δεν βλέπει κανέναν λόγο να αλλάξουν οι τιμές στη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ουκρανία η ρωσική Gazprom sees no reason to review gas prices for Ukraine, όπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα, Alexei Miller, σύμφωνα με το Interfax.

«Οι τιμές είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που επικρατούν στην αγορά. Μάλιστα μπορώ να πω ότι οι τιμές για την Ουκρανία είναι και πολύ χαμηλότερες από ότι για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε από το Κίεβο ο Miller.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση του συμβολαιοποιημένου όγκου για τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ουκρανία.

«Όχι. Το συμβόλαιο εξακολουθεί να μιλά για ετήσιες παραδόσεις 52 bcm. Δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μείωση αυτού του όγκου ποσοτήτων. Δουλεύουμε αυστηρά σύμφωνα με αυτό το συμβόλαιο», τόνισε.

Οι δηλώσεις Miller έρχονται ως απάντηση σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Yury Boiko, για ενδεχόμενη αγορά μικρότερων ποσοτήτων το 2013 σε σχέση με τις αρχικά συμφωνηθείσες.