Δυσκολίες και Ελπίδες

Μπορεί οι συμπτώσεις σε συνδυασμό με την κρισιμότητα και την ταχύτητα των εξελίξεων να έχουν δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως -έστω και με καθυστέρηση- αρχίζει να βρίσκει τον προσανατολισμό της. Η οριστικοποίηση της επιλογής για το τιμόνι της οικονομίας στο πρόσωπο του έμπειρου και «έτοιμου από καιρό» καθηγητή κ. Γ. Στουρνάρα δημιουργεί ελπίδες ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με αξιοπιστία και να μη χαθεί άλλος χρόνος, που δεν υπάρχει άλλωστ
energia.gr
Τετ, 27 Ιουνίου 2012 - 19:07
Μπορεί οι συμπτώσεις σε συνδυασμό με την κρισιμότητα και την ταχύτητα των εξελίξεων να έχουν δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως -έστω και με καθυστέρηση- αρχίζει να βρίσκει τον προσανατολισμό της. Η οριστικοποίηση της επιλογής για το τιμόνι της οικονομίας στο πρόσωπο του έμπειρου και «έτοιμου από καιρό» καθηγητή κ. Γ. Στουρνάρα δημιουργεί ελπίδες ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με αξιοπιστία και να μη χαθεί άλλος χρόνος, που δεν υπάρχει άλλωστε.

Η ιδιότυπη πολιτική και κομματική στήριξη στην κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον συνεργασίας που θα πάρει κάποιο χρόνο να συντονιστεί, αλλά δυστυχώς στην περίπτωσή μας τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί αρχηγοί που δείχνουν να αντιλαμβάνονται το βάρος των ευθυνών τους έχουν χρέος να υπερβούν παραδοσιακές πρακτικές και με σύμπνοια που επιβάλλεται από τις περιστάσεις να κινήσουν γη και ουρανό για να σταθεροποιηθεί η χώρα και να ασφαλισθεί κατά το μέγιστο βαθμό η παραμονή της στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Δεν είναι ασφαλώς η ώρα για να μετρηθούν τώρα λάθη και παραλείψεις αλλά η στιγμή της μέγιστης κινητοποίησης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αλλαγή πορείας. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα μαραθώνιο που πρέπει να τρέξει υπό αντίξοες συνθήκες και σε αυτό όλοι οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση, αλλά πρωτίστως διάθεση να συμβάλουμε.

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είναι ασφαλώς ιδιαιτέρως κρίσιμες και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε μέρα από τις αιτιάσεις κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων που υπενθυμίζουν συχνά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την απόφαση του πρωθυπουργού να ενημερώσει με επιστολή του τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την πρόθεσή του να πράξει το παν για τη σταθερή πορεία της χώρας εντός του ευρώ.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 27/06/2012)