Θεσσαλονίκη: Ραγδαία Αύξηση Συνδέσεων Φυσικού Αερίου Εν Όψει της Εξίσωσης του ΕΦΚ στο Πετρέλαιο

Θεσσαλονίκη: Ραγδαία Αύξηση Συνδέσεων Φυσικού Αερίου Εν Όψει της Εξίσωσης του ΕΦΚ στο Πετρέλαιο
energia.gr
Πεμ, 9 Αυγούστου 2012 - 09:15
Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου στην Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα επιφέρει η εξίσωση των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης. Ειδικά στην συμπρωτεύουσα υπολογίζεται ότι καθημερινά κατατίθενται εκατό νέα συμβόλαια για σύνδεση στο δίκτυο

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου στην Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα επιφέρει η εξίσωση των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης. Ειδικά στην συμπρωτεύουσα υπολογίζεται ότι καθημερινά κατατίθενται εκατό νέα συμβόλαια για σύνδεση στο δίκτυο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης θα εφαρμοστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, φτάνοντας στο 1,40 ευρώ/ λίτρο.

«Τον Ιούλιο τα νέα συμβόλαια πελατών για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ήταν 2.049, αντίστοιχα στην ΕΠΑ Θεσσαλίας έφθασαν τα 1.070, ενώ τις πρώτες μέρες του Αυγούστου μόνο στη Θεσσαλονίκη υπογράφονται 80-100 νέα συμβόλαια ημερησίως», όπως δήλωσε ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών Λεωνίδας Μπακούρας.

Όπως τονίζει ο κ. Μπακούρας, «έχουμε φθάσει να συνδέουμε περίπου 2.000 πελάτες τον μήνα, επιπλέον υπάρχουν και περίπου 4.000 νοικοκυριά στα οποία έχουμε τοποθετήσει μετρητές και περιμένουμε να αντικαταστήσουν τους καυστήρες τους για να γίνει η σύνδεση». Ωστόσο, παρά την αύξηση των αιτήσεων σύνδεσης δεν παρατηρείται αύξηση στον χρόνο υλοποίησης της σύνδεσης.