Με άριστα το 100 η Siemens συγκέντρωσε 92 βαθμούς –την καλύτερη επίδοσή της έως σήμερα– και αναδείχθηκε για πρώτη φορά ηγέτης του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου στον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index). Δηλαδή, κατέλαβε την κορυφή στον κλάδο των «Βιομηχανικών Αγαθών και Υπηρεσιών», ενώ, παράλληλα, διατηρεί και την πρώτη θέση στην κατηγορία των «Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών»
Με άριστα το 100 η Siemens συγκέντρωσε 92 βαθμούς –την καλύτερη επίδοσή της έως σήμερα– και αναδείχθηκε για πρώτη φορά ηγέτης του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου στον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index). Δηλαδή, κατέλαβε την κορυφή στον κλάδο των «Βιομηχανικών Αγαθών και Υπηρεσιών», ενώ, παράλληλα, διατηρεί και την πρώτη θέση στην κατηγορία των «Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών».

Η εταιρεία χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερη τιμή» τους 98 βαθμούς, με άριστα το 100, που της απέδωσε η αξιολόγηση του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Carbon Disclosure Project (CDP), ο οποίος προωθεί και αξιολογεί τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων του θερμοκηπίου, όπως και τη βιώσιμη ανάπτυξη των υδάτινων πόρων από τις επιχειρήσεις και τα αστικά κέντρα (www.siemens.com).

«Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η επιτυχία μας οφείλεται στους ανθρώπους της Siemens σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι καθιστούν την εταιρεία ηγέτιδα στον τομέα της βιωσιμότητας» είναι η δήλωση που έκανε η κ. Barbara Kux, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Sustainability Officer της Siemens. Υπογράμμισε επίσης ότι η ανάδειξη της εταιρείας σε ηγέτη του Δείκτη Βιωσιμότητας του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου, πέραν του ότι αποτελεί τη μέγιστη διάκριση για μιαν εταιρεία, επιπλέον, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι «αποδίδει η στρατηγική που ακολουθούμε και βάσει της οποίας επιδιώκουμε να αποτελέσουμε πρότυπο και κυρίως να αντιλαμβανόμαστε τη βιωσιμότητα ως επιχειρηματική ευκαιρία». Επιπλέον, για να τονίσει και το αμοιβαίο όφελος που προκύπτει για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, ανέφερε ότι άνω του 40% των συνολικών εσόδων της Siemens προέρχεται από τα συγκεκριμένα αυτά προϊόντα, ενώ κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011 οι πελάτες της που πέτυχαν να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 320 εκατ. τόνους, πέτυχαν παράλληλα να εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι η Siemens -που απασχολεί περί τις 360.000 εργαζόμενους παγκοσμίως- συμπεριλαμβάνεται στον Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones από την πρώτη έκδοσή του το 1999. Εφέτος δε, είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.