Στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων συμβολαίων WTI και στην αγορά Brent θα αναγκαστούν να προχωρήσουν οι επενδυτές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το μητρώο εμπορευμάτων S&P GSCI αποφάσισε να αυξήσει από τον Ιανουάριο την κατανομή του Brent εις βάρος του WTI.

Στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων συμβολαίων WTI και στην αγορά Brent θα αναγκαστούν να προχωρήσουν οι επενδυτές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το μητρώο εμπορευμάτων S& P GSCI αποφάσισε να αυξήσει από τον Ιανουάριο την κατανομή του Brent εις βάρος του WTI.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στην διαφορά της τιμής ανάμεσα στα δύο συμβόλαια, την οποία συχνά εκμεταλλεύονται οι επενδυτικοί οίκοι για να αποκομίσουν κέρδη. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση προβλέπεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στο WTI και το Brent, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι υψηλή τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Από την πλευρά του, το GSCI, το οποίο αποτελεί δημιούργημα της Goldman Sachs, θα προβεί φέτος για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην συγκεκριμένη αλλαγή υπέρ της διείσδυσης του Brent.