Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας (EWEA) διόρισε τον Δανό Τόμας Μπέκερ ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Η θητεία του θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου του 2013, ενώ δηλώσεις για αυτόν έκανε και ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αρθούρος Ζερβός.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας ( EWEA) διόρισε τον Δανό Τόμας Μπέκερ ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Η θητεία του θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου του 2013, ενώ δηλώσεις για αυτόν έκανε και ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αρθούρος Ζερβός.

Σημειώνεται ότι ο Μπέκερ είναι από το 2010 διευθύνοντας της εταιρείας Genan, η οποία ανακυκλώνει ελαστικά σε μεγάλη κλίμακα. Προηγουμένως, είχε διατελέσει υφυπουργός στο υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Δανίας, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην κρατική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο νέος διευθύνοντας του EWEA διαθέτει εμπειρία στον τομέα των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., τον ΟΗΕ, τον ΟΟΣΑ και τον ΙΕΑ. Στα πλαίσια της επιλογής του δήλωσε τα εξής:

«Επιθυμώ να μετατρέψω την κρίση που περνούν τα αιολικά σήμερα σε μια ευκαιρία για να δείξουμε πως η αιολική ενέργεια συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στις εξαγωγές και στην πράσινη ανάπτυξη. Ο κλάδος των αιολικών ήρθε για να μείνει. Πρόκειται πλέον για έναν βασικό τομέα που απασχολεί πολλούς εργαζόμενους και ο EWEA, ως η βασική φωνή του πρέπει να ακουστεί περισσότερο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θεωρώ κλειδί μια ισχυρή πολιτική για τις ΑΠΕ μετά το 2020, ώστε να υπάρχει επενδυτική ασφάλεια και να εξασφαλιστεί το μέλλον του κλάδου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του EWEA, Αρθούρος Ζερβός, τόνισε:

«Ο EWEA προσέλαβε τον καλύτερο αντικαταστάτη για τον Κρίστιαν Κιάερ. Ο Τόμας Μπέκερ έχει μακρά εμπειρία στην υψηλόβαθμη διεθνή ενεργειακή και κλιματική πολιτική, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα. Λυπόμαστε που χάνουμε τον Κρίστιαν Κιάερ, αλλά χαιρόμαστε που θα έχουμε μαζί μας τον Τόμας Μπέκερ. Ο EWEA θα παραμείνει σε καλά χέρια.