Ανοικτό άφησε η Gazprom το ενδεχόμενο να μειώσει από το 2013 τις τιμές φυσικού αερίου στα μακροπρόθεσμα συμβόλαια προς την ΕΕ. Αυτό άφησε να εννοηθεί ανώτατο στέλεχος του ρωσικού κολοσσού, το οποίο έκανε λόγο για πιθανή περικοπή κοντά στα επίπεδα τιμών του αερίου στη spot αγορά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters
Ανοικτό άφησε η Gazprom το ενδεχόμενο να μειώσει από το 2013 τις τιμές φυσικού αερίου στα μακροπρόθεσμα συμβόλαια προς την ΕΕ. Αυτό  άφησε να εννοηθεί ανώτατο στέλεχος του ρωσικού κολοσσού, το οποίο έκανε λόγο για πιθανή περικοπή κοντά στα επίπεδα τιμών του αερίου στη spot αγορά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

H Gazprom πιέζεται τόσο από τους πελάτες της όσο και από τους ανταγωνιστές της να μειώσει τις τιμές, στις οποίες διαθέτει το αέριο.Ας σημειωθεί ότι  η μείωση των τιμών εισαγωγής του φυσικού αερίου αποτελεί και ένα από τα πάγια αιτήματα των ελληνικών ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, αφού οι τιμές στις αγοράζει η ΔΕΠΑ το ρωσικό φυσικό αέριο είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Οι τιμές στις οποίες πουλά αέριο η Gazprom στους ευρωπαίους πελάτες στης, μέσω των μακροπρόθεσμων συμβολαίων μπορούν να πέσουν στα 370 δολ/1.000 κυβικά μέτρα, από 400 δολ φέτος.

Στόχος είναι να προσεγγίσει στα επίπεδα τιμών στη σποτ αγορά, της τάξης των 26 ευρώ/Mwh, κάτω από τις τρέχουσες τιμές σποτ στη Γερμανία.