Η μεγαλύτερη επιχείρηση διυλιστηρίων της Ασίας, η Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp), πρόκειται να εξαγοράσει την μισή από την επιχείρηση φυσικού αερίου και πετρελαίου Mississippi Lime από την Chesapeake Energy, που ασχολείται με το σχιστολιθικό αέριο στην Βόρειο Αμερική. Το τίμημα της εξαγοράς πρόκειται να ανέλθει στα 1,02 δισ. δολ

Η μεγαλύτερη επιχείρηση διυλιστηρίων της Ασίας, η Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp), πρόκειται να εξαγοράσει την μισή από την επιχείρηση φυσικού αερίου και πετρελαίου Mississippi Lime από την Chesapeake Energy, που ασχολείται με το σχιστολιθικό αέριο στην Βόρειο Αμερική. Το τίμημα της εξαγοράς πρόκειται να ανέλθει στα 1,02 δισ. δολ.

Η μετοχή της Chesapeake, που έχει ενισχυθεί 23% φέτος, καθώς αξιοποιεί την άνοδο των μεθόδων άντλησης με υδροϋδραυλική θραύση στα σχιστολιθικά κοιτάσματα, κερδίζει αυτή την ώρα 2% επιπλέον.

Οι εταιρίες της Κίνας, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου σε σχιστολιθικά κοιτάσματα και επενδύει στην εξασφάλιση της τεχνογνωσίας για την αμφιλεγόμενη αυτή μέθοδο άντλησης.